Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها_ وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با بیان این که رشته های علوم انسانی تعیین کننده، سرنوشت ساز و متولی هدایت کلان جامعه هستند، گفت: تلاش خواهیم کرد تا مجری تفکرات اندیشمندان علوم انسانی - اسلامی باشیم. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از قم به نقل از پایگاه خبری دفتر تبلیغات اسلامی، محمدعلی زلفی‌گل با حضور مجازی در هشتمین جلسه مجمع پژوهشگاه‌ های علوم انسانی ـ اسلامی که در پژوهشگاه علوم و فرهنگ اسلامی دفتر تبلیغات اسلامی حوزه علمیه قم برگزار شد، با اشاره به پیوستگی و ارتباط علوم با یکدیگر، با بیان این که علوم انسانی را نباید جدای از علوم دیگر دید، اظهار داشت: هر یک از علوم، تکه های پازل هستند که در کنار هم باعث هم افزایی می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی گفت: همانگونه که نمی‌توان سلامت جسم را از سلامت روح جدا کرد، تفکیک و جدا کردن علومی که متولی امور جسم انسان هستند از علومی که به روح انسان ارتباط دارند، غیر معقول و بلکه ناممکن است.

انتقاد وزیر علوم از سیستم افزایش حقوق در آموزش عالی/ اساتید دانشگاه در برنامه هفتم توسعه نقش ایفا کنند

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری تصریح کرد: علوم پایه با توجه به تکنولوژی به دنبال آسایش بشر است، کما اینکه رشته کشاورزی و دامداری به تغذیه انسان توجه می‌کنند.

وی با بیان اینکه علوم انسانی متولی آرامش انسان است و آسایش بدون آرامش معنا ندارد، از اهمیت ویژه علوم انسانی تأکید کرد و افزود: کشورهای پیشرفته دنیا، نخبه‌ترین افراد را برای رشته‌های علوم انسانی انتخاب می‌کنند و برای علوم دیگر از طریق جذب دانشجویان و نخبگان مهاجر نیاز خود را تامین می کنند؛ آنان اهمیت رشته های علوم انسانی را که متولی هدایت کلان جامعه هستند، به خوبی درک کرده اند.

زلفی‌گل اظهار داشت: باید از آموزش و پرورش این بستر سازی فراهم شود؛ جای گله دارد که مدارس تیزهوشان در رشته‌های علوم تجربی و ریاضی دانش آموز می‌پذیرند ولی برای رشته‌های علوم انسانی دانش آموز نمی پذیرند.

وی با اشاره به این که ما باید به این باور برسیم که رشته های علوم انسانی تعیین کننده و سرنوشت ساز هستند، گفت: گاه یک بیت شعر، یک فیلم و یک نظریه علمی سرنوشت یک ملت را تغییر می دهد.

وزیر علوم، تحقیقات و فناوری تصریح کرد: این وزارتخانه در دوره فعلی از مدیریت کشور دست نیاز به سوی پژوهشگاه های علوم انسانی - اسلامی دراز می کند و تلاش خواهیم کرد تا مجری تفکرات اندیشمندان علوم انسانی - اسلامی باشیم.

وی افزود: از مجمع پژوهشگاه های علوم انسانی اسلامی به عنوان بازوی مشورتی وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در علوم انسانی - اسلامی بهره خواهیم گرفت.

در این جلسه، حجت الاسلام والمسلمین نجف لک زایی «دبیر مجمع پژوهشگاه های علوم انسانی – اسلامی»، ضمن تشکر از وزیر علوم، تحقیقات و فناوری و تقدیر از اهتمام وی به موضوع علوم انسانی - اسلامی، به جهت حضور سرزده در این جلسه مجازی، سخنان وزیر علوم را بسیار امید بخش دانست و با اشاره به تلاش های این مجمع در برگزاری همایش مجازی علوم انسانی - اسلامی در هفته پژوهش سال گذشته، اظهار امیدواری کرد که با برگزاری جلسه حضوری و ارائه پیشنهادات عملی از سوی مجمع پژوهشگاه های علوم انسانی - اسلامی برای ارتقای علوم انسانی کشور، زمینه هم افزایی و همفکری بیشتر فراهم شود.

انتهای پیام/452/ش

منبع: تسنیم

کلیدواژه: پژوهشگاه های علوم انسانی رشته های علوم انسانی تحقیقات و فناوری مجمع پژوهشگاه وزیر علوم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۸۲۷۴۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مجلات مطالعات اسلامی وپژوهش‌نامه تبلیغ و ارتباطات دینی رونمایی شد

به گزارش خبرنگار مهر، دو مجله مطالعات اسلامی حقوق و پژوهش‌نامه تبلیغ و ارتباطات دینی به همت مجتمع آموزش عالی علوم‌انسانی اسلامی المصطفی رونمایی شد.

حجت‌الاسلام بناری، رئیس مجتمع آموزش عالی علوم‌انسانی اسلامی المصطفی در آئین رونمایی از دو مجله علمی مطالعات اسلامی حقوق و پژوهش‌نامه تبلیغ و ارتباطات دینی مجلات، تدوین و چاپ مجلات پژوهشی را از اصلی‌ترین اولویت‌های مراکز آموزشی پژوهش‌محور توصیف و بر جایگاه ویژه نشریات علمی در حوزه علوم‌انسانی و اسلامی تصریح نمود.

وی ضمن تبیین دستاوردهای انقلاب اسلامی در عرصه علوم انسانی اسلامی، با بیان اینکه برای مجموعه‌های بین المللی، کاربرد قلمرو علوم انسانی از جایگاه خاصی برخوردار است، خاطرنشان کرد: جامعه المصطفی به عنوان نهاد دینی بین المللی می‌تواند از ابزار علوم انسانی بیشترین بهره برداری را در نشر و بسط معارف ناب الهی داشته باشد.

حجت الاسلام بناری علوم انسانی را بارزترین بستر افزایش گستره نفوذ دانشی در عرصه بین الملل دانست و یادآور شد: در بحث بسیار مهم علوم انسانی، عرصه مجلات و نشریات علمی – تخصصی از جایگاه تأثیرگذاری برخوردارند.

وی با بیان اینکه به روز بودن محتوای مجلات و حرکت آن در خط سیر دانش، نیازمند همکاری و مشارکت گروه‌های علمی است، بر لزوم حمایت و پشتیبانی علمی از مجلات تخصصی تصریح و حضور و نقش افرینی اساتید را قوام و غنای مجلات تخصصی دانست.

رئیس مجتمع آموزش عالی علوم انسانی اسلامی اذعان داشت: حرکت به سمت ارتقا رتبه‌های پژوهشی از جمله رویکردهای درخور توجه بوده، مجتمع آموزش عالی علوم انسانی اسلامی خود را موظف به پشتیانی از رویکردهای علمی خروجی محور می‌داند.

طاهری، معاون پژوهش مجتمع آموزش عالی علوم انسانی اسلامی، در آئین رونمایی از مجله‌های مطالعات اسلامی حقوق و پژوهشنامه تبلیغ و ارتباط دینی، گزارشی از روند تدوین مقالات ارائه نمود و تصریح کرد: امیدواریم هر گروه علمی بتواند یک مجله پژوهشی را راه اندازی و تدوین نماید؛ چرا که در مجتمع آموزش عالی علوم انسانی اسلامی جای فصلنامه‌های علمی پژوهشی با رویکردهای متنوع دانشی خالی است.

حجت الاسلام میرصالح حسینی سردبیر مجله پژوهشنامه تبلیغ و ارتباطات دینی نیز در ادامه این مراسم ضمن ارائه گزارشی از مراحل تدوین این نشریه با بیان اینکه این نشریه بعد از ۱۰ سال احیا شده است، خاطرنشان کرد: هدفگذاری هر گروه علمی یک نشریه علمی پژوهشی، بسیار ارزشمند بوده، می‌تواند در ثمربخشی پژوهش‌های علمی و ارتقا دانشی پژوهشی‌ها بسیار مؤثر باشد.

وی با بیان اینکه پژوهشنامه تبلیغ و ارتباطات دینی با تلاش مخلصانه محققان و پژوهشگران به زیور طبع آراسته شده است، خاطرنشان کرد: مقالات ارائه شده در این شماره از پژوهشنامه با همکاری گروه‌های متعدد علمی و اساتید فاخر حوزه و جامعةالمصطفی نگاشته شده است.

علی قبادیان، جانشین سردبیر مجله مطالعات اسلامی حقوق نیز در ادامه ضمن تقدیر از تمام تلاشگران احیای این مجله ارزشمند، از حمایت‌های حجت الاسلام والمسلمین بناری و دکتر حاجی تقدیر و گزارشی از آمار مقالات دریافتی، ارزیابی شده و در دست چاپ ارائه نمود.

وی به برخی از دغدغه‌ها و مشکلات سخت‌افزاری و نرم افزاری تدوین مجلات تخصصی اشاره نمود و اذعان داشت: چاپ مستمر، یکی از الزامات نشریات تخصصی است، تداوم این حرکت علمی ارزشمند و اخذ رتبه‌های پژوهشی نیازمند همکاری همگانی اساتید و پژوهشگران است.

حاجی مدیر گروه حقوق مجتمع آموزش عالی علوم انسانی و اسلامی نیز در بخشی از این مراسم بر اهمیت انعکاس اندیشه‌های ناب اسلامی در بسترهای مختلف دانشی تأکید و پژوهشی را مسیری در تجلی جهاد تبیین عنوان کرد و اذعان داشت: تدوین مجله نخستین گام در اخذ مجوزها و رتبه‌های علمی و بین المللی مراکز آموزشی است؛ توجه توأمان به گسترش تعدد نشریات علمی و اخذ رتبه‌های ملی و بین‌المللی، بسیار ارزشمند، قابل‌تقدیر و تحسین است.

وی تدوین محلات تخصصی مشترک در همکاری با مجموعه‌های بین المللی خارج از کشور و چاپ و نشر آن به زبان‌های متنوع را مورد تاکید قرار داد و اذعان داشت: هدفگذاری تدوین و چاپ حداقل یک مجله عربی و انگلیسی برای سال اینده از الزاماتی است که باید در همکاری و حمایت مجموعه‌های ستادی دنبال شود.

حاجی در بخش پایانی سخنان خود با بیان اینکه هم آنی کار اجرایی و پژوهشی، کار را برای میدان داران تدوین مجلات پژوهشی سخت می‌کند، از تلاش مخلصانه و ثمر بخش اساتید، پژوهشگران و محققان تقدیر و تشکر نمود.

کد خبر 6099173 سمانه نوری زاده قصری

دیگر خبرها

  • تدریس رشته ایرانشناسی در بیش از ۱۵ دانشگاه کشور
  • راه‌اندازی۶ دانشکده موضوعی جدید در دانشگاه آزاد شهرکرد
  • کتابخانه شخصی مرحوم کریم مجتهدی در اتاق کارش دایر شد
  • جای خالی وزرای علوم و بهداشت در سیزدهمین جشنواره نشریات دانشجویی و انتقاد دانشجویان
  • مجلات مطالعات اسلامی وپژوهش‌نامه تبلیغ و ارتباطات دینی رونمایی شد
  • فیلم‌های سیاه ما با فیلم‌های سیاه آمریکایی تفاوت‌هایی دارد
  • ادغام ۲۴۰ رشته محل دانشگاه آزاد در واحدهای بزرگ
  • مصحف شریف «قرآن مبارک» رونمایی می‌شود
  • ۲۴۰ رشته محل دانشگاه آزاد در واحدهای بزرگ ادغام شد
  • کلنگ خوابگاه متأهلی در دانشگاه کاشان به زمین زده شد