Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/مازندران مدیر و موسس موسسه کوشاهوش استفاده از منابع خارجی را علت اصلی بروز اشتباه در سوال تیزهوشان دانست.

کوشا صمیمی در گفت و گو با ایسنا به تشریح مشکلات ایجاد شده در طراحی سوالات تیزهوشان پرداخت و اظهار کرد: اساسا چون طراحان سوالات جزء نخبگان هستند و اختلاف سنی زیادی بین آن ها و دانش آموزان وجود دارد، قدرت تشخیص سختی و آسانی سوال را ندارند، در نتیجه زمانی می توان به درجه سهولت و صعوبت سوال پی برد که آن سوال در جامعه آماری بزرگتری سنجیده شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

صمیمی با اشاره به روال کیفیت سنجی سوال در سال های گذشته گفت: در سنوات قبل برای تعیین آسانی و سختی سوال، آزمون را در مدارس مختلف برگزار می کردند و آنگاه درصد سختی سوال مشخص می شد، سپس طراحان آن سوال را بایگانی و در سال های بعد طراحی مجدد می کردند اما الان این شرایط و امکانات فرآهم نیست.

وی چالش دیگری را مطرح و تاکید کرد: از آنجا که طراحان زمان کمی برای طرح سوال دارند در نتیجه مهلت بررسی تمام ابعاد یک سوال هوش برای آنان میسر نیست، بنابراین در بعضی مواقع به استفاده از منابع خارجی رجوع می کنند که متاسفانه تمام آن منابع نیز لو رفته و در بازار وجود دارند؛ مثال بارز آن در سال ۹۷-۹۸ بود که از سوالات آزمون ریون (raven) استفاده شد و دردسرهای زیادی بوجود آمد.

مدیر موسسه کوشاهوش از بسته بودن دستان طراحان سوال به دلایل فوق الذکر یاد و خاطرنشان کرد: یکی از دلایل موفقیت موسسه کوشاهوش گردآوری و ترجمه تمام منابع خارجی در کتاب «دنیای هوش» است و بر این اساس ما هر سال مطابقت صد درصدی منابع کوشاهوش با آزمون تیزهوشان داریم.

صمیمی در ادامه به تحلیل و تشریح انواع هوش در افراد اشاره و اظهار کرد: سه مدل هوش وجود دارد؛ هوش تحلیلی، هوش تحصیلی و هوش تجربی. کودکانی که دارای هوش تحصیلی هستند اصولاً بچه هایی منظم، درسخوان و علاقمند به درس هستند و در آزمون تیزهوشان هم استرس نداشته و خانواده ها نیز با این فرزندان مشکلی ندارند، سیستم آموزش تحصیلی ما نیز این هوش را بهتر می شناسد و این دانش آموزان در آینده، صاحبان کرسی های دکتری و مهندسی شده و مدارج دانشگاهی را طی می کنند.

وی اضافه کرد: دسته دیگر کودکانی هستند که دارای هوش تجربی هستند، این کودکان اهل کلاس درس نیستند و زمانی که در میدان عمل قرار می گیرند موفقند، اکثر دانشمندان، مخترعین، مکتشفین و موسیقیدانان و غیره در این ردیف قرار دارند، این کودکان اهل اختراع و ابداع هستند.

این کارشناس و طراح سوال تیزهوشان در تفسیر هوش تحلیلی گفت: هوش تحلیلی ترکیبی از هوش تحصیلی و تجربی است که حاصل این مدل هوش، نبوغ است. نگاه کودکان دارای هوش تحلیلی به سطح کلان است بنابراین می توانند دنیای آینده را رهبری کنند و اصولا جنس این بچه ها رهبری کردن و انجام کارهای بزرگ در دنیاست چون از ترکیب این دو هوش برخوردار هستند.

صمیمی با یادآوری اینکه همه انسان ها دارای سه مدل هوش هستند اما در برخی دانش آموزان یک هوش قوی تر و در برخی ضعیف تر است گفت: سوالات هوش تحلیلی برای مقاطع ششم ابتدایی استفاده می شود اما در مقطع نهم چون بحث انتخاب رشته مطرح هست هوش تحصیلی کارایی دارد. در حقیقت در پایه نهم ۵۰ درصد دفترچه تیزهوشان شامل سوالات هوش تحلیلی و ۵۰ درصد شامل هوش تحصیلی است.

وی بار دیگر با یادآوری علت اشتباه در طراحی سوالات گفت: علت اشتباهات در طراحی سوال مربوط به مباحث هوش تحلیلی است چراکه سوال هوش تحصیلی مطابق کتاب بوده و امکان اشتباه در آن کمتر است اما در هوش تحلیلی این میزان افزایش می یابد، به این دلیل که در هوش تحلیلی نمی توان تشخیص داد یک سوال آسان یا سخت است زیرا یک سوال هوش تا زمانی که در جامعه آماری نرود درصد سختی آن مشخص نمی شود، یعنی این جامعه آماری است که مشخص می کند یک سوال سخت یا آسان است.

موسس و مدیر مجموعه کوشاهوش، علت موفقیت شاگردان این موسسه را دسترسی به تمامی منابع سوالات داخلی و خارجی معرفی کرد و یادآور شد: تمام منابع سوالات هوش دنیا در کتاب دنیای هوش ترجمه و گردآوری شده و تکنیک های مختلف حل سوالات هوش و روش های مشاوره ای در این کتاب توسط نخبگان طی چند سال به رشته تحریر درآمده است. دانش آموزان در این موسسه با تمام سوالات آشنا می شوند و تکنیک های مختلف پاسخ به سوالات را نیز می آموزند، بنابراین به راحتی به آن ها پاسخ داده و در آزمون تیزهوشان موفق عمل می کنند.

صمیمی با بیان اینکه این روند دارای ایراداتی نیز است اضافه کرد: یک معما زمانی ارزش دارد که برای اولین بار مطرح شود؛ این روند در کپی برداری از منابع خارجی باعث می شود که آزمون تیزهوشان از حالت استاندارد خارج شود و یکی از دلایل اشتباه سوالات هم به نقص ترجمه بر می گردد که بعضاً حتی تعداد سوالات غلط به فراتر از ۲۰ سوال می رسد.

وی بخش دیگر فعالیت موسسه را پرداختن به مباحث هوشی دانش آموزان اعلام و اظهار کرد: فارغ از بحث طراحی سوال، ما در موسسه روی بحث هوش شاگردان کار می کنیم چراکه تحقیقات نشان داده که تا دوازده سالگی هوش افراد بسیار متغیر بوده و بعد از ۱۵ سالگی هوش ثابت می شود، عملا هدف ما اینست که روی هوش بچه ها کار کنیم که خود به خود بر آزمون آن ها نیز تاثیرگذار خواهد بود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی علمی و آموزشی آزمون تیزهوشان منابع خارجی دانش آموزان طراحی سوال هوش تحصیلی سوالات هوش یک سوال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۴۷۸۰۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اشتباه کردم به خاطر جام جهانی از رئال رفتم

به گزارش "ورزش سه"، فن نیستلروی در تابستان 2006 از منچستریونایتد به رئال مادرید پیوست و تا زمستان 2010 پیراهن رئال را بر تن داشت. 

او دو فصل متوالی با رئال قهرمان لالیگا شد و بهترین گلزن تیمش نیز بود اما در نیم فصل دوم فصل 10-2009 تصمیم به ترک رئال گرفت و حالا معتقد است شاید بهتر بود تا پایان فصل صبر می کرد.

ستاره سابق هلندی به آاس گفت: «در تابستان 2009، کریستیانو، بنزما و کاکا وارد تیم شدند و رائول و ایگواین نیز در ترکیب بودند. من 33 یا 34 ساله بودم و می خواستم در آخرین جام جهانی‌ام در سال 2010 بازی کنم. به دقایقی بیشتر در زمین نیاز داشتم. من با پیگرینی (مربی وقت رئال) صحبت کردم و او به من گفت که با رقابتی که در تیم وجود دارد، سخت خواهد بود به من بازی بدهد. بنابراین تصمیم گرفتم در بازار زمستانی سال 2010 به هامبورگ بروم. بازی های زیادی در آنجا انجام دادم و گل های زیادی هم زدم، اما بعد از آن سرمربی هلند من را به جام جهانی نبرد. این یک ناامیدی بزرگ بود. شاید بهتر بود تا پایان فصل برای جدایی از رئال صبر می کردم.»

فن نیستلروی در مورد بازی رئال-بایرن در نیمه نهایی لیگ قهرمانان و قدرت رئال در ضدحملات و کامبک‌ها نیز حرف زد: «باید در نظر داشته باشید که تیم‌هایی مانند بایرن و سیتی به خصوص در ورزشگاه خود به شما فشار می‌آورند تا عقب بنشینید. شما ممکن است قصد تسلط داشته باشید، همانطور که رئال مادرید همیشه قصد دارد، اما بسیاری از اوقات نمی توانید و این همان اتفاقی است که در برخی از مقاطع بازی مقابل بایرن و بیشتر دقایق بازی برابر سیتی رخ داد. من معتقدم انتظار برای جلو کشیدن حریف برای ضدحمله زدن همیشه چیزی نیست که آنچلوتی از قبل طراحی کرده باشد. خوبی رئال مادرید این است که می تواند خود را با موقعیت های مسابقه وفق دهد تا بهترین راه حل ها را برای پیروزی پیدا کند. رئال متخصص کسب پیروزی در موقعیت های مختلف است و کنترل و مقابله با آن بسیار دشوار است.»

رئال مادرید برای بازی برگشت در برنابئو چه چیزی را باید بهبود بخشد؟ «بازی در برنابئو داستانی کاملا متفاوت خواهد داشت. رئال قرار است شکل بازی متفاوتی از خود نشان دهد. آنها مثل همیشه وقتی در استادیوم خود بازی می‌کنند، مانند بایرن در بازی رفت، بیشترین تسلط را بر میدان خواهند داشت. رئال آلمانی ها را در زمین خود تحت فشار قرار خواهد داد و مطمئنا بهترین راه حل های هجومی را برای گلزنی پیدا خواهد کرد.»

آیا هنوز رئال مادرید را به عنوان شانس اول برای حضور در فینال می بینید؟ «البته. نه تنها به این دلیل که نتیجه بازی رفت (2-2) در ورزشگاهی به دشواریی آلیانز بسیار خوب است، بلکه به این دلیل که کیفیت بازیکنان رئال، نحوه عملکرد آنها به عنوان یک تیم و انگیزه آنها نیز بالاست. برنابئو نیز ورزشگاهی ترسناک است. هیچ تیمی با تجربه بیشتر از رئال مادرید در لیگ قهرمانان وجود ندارد و آنها بازیکنانی دارند که به خوبی از پس کارهای سخت برمی آیند. علاوه بر این، با قهرمانی در لیگ، اکنون رئال تنها روی شکست دادن بایرن تمرکز کرده است.»

دیگر خبرها

  • مورینیو: رد پیشنهاد تیم ملی پرتغال به خاطر رُم اشتباه بود
  • مورینیو: اشتباه کردم که به خاطر رم، پیشنهاد تیم ملی پرتغال را نپذیرفتم
  • اشتباه کردم به خاطر جام جهانی از رئال رفتم
  • سوالات مهم داوطلبان کنکور درباره سابقه‌ تحصیلی و ترمیم نمره + پاسخ
  • تحلیلی راهبردی برای پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی دانش‌آموزی
  • تحلیلی راهبردی جهت پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی دانش‌آموزی
  • بررسی علل بروز تنش در ورزشگاه‌ها در مجله فوتبال
  • آیلتس چیست؟
  • صف خرید پهپادهای ایرانی؛ پس از موفقیت در میدان | گزارش مهم یک پایگاه تحلیلی نظامی
  •  تقویت یادگیری، هدف تغییر در نحوه طراحی سوالات امتحانات نهایی