Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «مهر»
2024-05-08@19:47:52 GMT

وظیفه مدرسه تربیت انسان رشد یافته است

تاریخ انتشار: ۲ بهمن ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۴۲۰۱۷۹۶

وظیفه مدرسه تربیت انسان رشد یافته است

به گزارش خبرگزاری مهر، رضا رنجبر عصر شنبه در نشست برخط بررسی عملکرد مدارس استعدادهای درخشان با بیان اینکه نقاط قوت و آسیب‌های مدارس تیزهوشان را باید در مقایسه با سایر مدارس زمان خودشان بررسی کنیم، اظهار داشت: مهم‌ترین ارزش افزوده این مدارس نسبت به سایر مراکز آموزشی، وجود آزادی بیشتر برای دانش آموزان بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دانش آموزان در مدارس سمپاد از سوی مربیان خود احترام دریافت می‌کردند و به چشم یک نخبه به آنان نگاه می‌شد.

وی گفت: به نظر من برای شکوفا شدن دانش آموزان مدارس سمپاد، استعداد آنان مهم‌ترین نقطه قوت نبود بلکه نکته اصلی آن بود که مدرسه و جامعه با نگاه تیزهوشی به نوجوان نگاه می‌کردند و همین مطلب به او شخصیت می‌داد. این شخصیت بخشی خود را در موفقیت‌های متعددی مانند المپیاد نشان می‌داد. حتی تیزهوشان با ورود به المپیاد ادبی هم درخشیدند با آنکه سابقه و زمینه ادبیات در گذشته مدرسه چندان دیده نمی‌شد پس مشخص می‌شود آن موفقیت‌ها بیشتر حاصل همان عزت بخشیدن است.

این کارشناس فلسفه پس از ذکر برتری مدارس سمپاد به سایر مدارس امروز ایران نسبت به وضع فعلی مدارس استعدادهای درخشان گفت: کارکرد مراکز تیزهوشان امروز به طور کلی تغییر کرده است و هدف مسئولان آن ارائه نتیجه درخشان در کنکور و المپیاد شده است.

وی ادامه داد: وظیفه مدرسه تربیت انسان رشد یافته است. اگر چه داشتن امکانات آموزشی مهم است اما گاهی با نگاه عاقلانه یک مدیر می‌توان برای دانش آموزان فضا ایجاد کرد، می‌توان با میدان دادن به آنها دانش آموزان و دانش آموختگان زمینه را برای فعالیت آنان و خلق روش‌های متفاوت به گذشته و متناسب با زمان امروز باز کرد.

رنجبر با اشاره به اینکه همه مشکلات با افزایش بودجه برطرف نمی‌شود اضافه کرد: بسیاری از روش‌های دهه‌های پیشین دیگر در مدراس استعدادهای درخشان جواب نمی‌دهد. پیشنهاد مشخص من آن است که دانش آموزان برای آنکه شخصیت پیدا کنند با ادبیات و تاریخ آشنا شوند. البته روش آموزشی رسمی فعلی این دروس هم اشکال دارد اما اگر می‌خواهید نوجوان شخصیت پیدا کند باید با تاریخ خود انس بگیرد و توانایی زبان نیز کسب کند.

نوجوانان باید با محدودیت‌هایشان آشنا شوند

همچنین در ادامه این نشست جلال کریمیان، کارشناس تعلیم و تربیت با توجه به اینکه آزادی و برچسب تیزهوش بودن می‌تواند آسیب‌زا هم باشد، تصریح کرد: آزادی به دانش آموزان زمانی جواب می‌دهد که همراه با مسئولیت دادن به آنها باشد. به نوجوان باید شوق پرواز بخشید اما در عین حال او را باید با محدودیت‌های خودش و محدودیت‌های پیرامونش آشنا کنیم که متأسفانه در مدارس استعداد درخشان چنین مطلبی رخ نداد.

این کارشناس تعلیم و تربیت در ادامه افزود: بسیاری از دانش آموختگان دبیرستان شهید اژه ای، در زندگی شخصی و اجتماعی خود دچار توهماتی شدند و نگاه آرمان گرایانه به اطرافیان موجب شد که آنان روابطشان محدود شود. البته عده‌ای با سیلی روزگار بیدار شدند اما نفس نظام تربیتی تیزهوشان برای رفع این مشکل کاری نمی‌کند و در کل سطح مفاهمه و همدلی در دانش آموختگان مرکز شهید اژه‌ای پایین است.

کریمیان با نگاهی انتقادی به مدارس سمپاد ادامه داد: اولویت بخشی به هوش ریاضی ما را از توجه به سایر استعدادها باز می‌دارد. در مقابل تربیت صحیح زمانی رخ می‌دهد که بتوانیم روابط اجتماعی شخص را ارتقا دهیم.

وی اضافه کرد: بزرگترین راه برای کاهش اضطراب آن است که دانش آموز را وارد فعالیت‌های اجتماعی کنیم و به او مسئولیت بدهیم. بهترین لحظات من در مدرسه زمانی بود که مسئولیتی را بر عهده داشتم.

این کارشناس تعلیم و تربیت ادامه داد: دانش آموزان باید یاد بگیرند که چگونه با افراد پایین‌تر از سطح خود نیز تعامل کنند و آرمان گرایی خود را به سمت واقع گرایی ببرند تا بتوانند در برابر مسیر دشوار زندگی تاب آوری بیشتری داشته باشند.

کد خبر 5406346

منبع: مهر

کلیدواژه: مدرسه تعلیم و تربیت دانش آموزان بارش برف برف و کولاک کرمانشاه بوشهر برف روبی ویروس کرونا سیل کرمان برف و یخبندان خطبه های نماز جمعه امداد رسانی تعطیلی مدارس سیل هرمزگان آمار کرونا دانش آموزان مدارس سمپاد

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۴۲۰۱۷۹۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آفت مدرسه‌ها آموزش حافظه‌محور است/ مدل جدیدی از تعلیم و تربیت هوشمند و عالمانه را طراحی کرده‌ایم

به گزارش خبرنگار گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، دکتر محمدمهدی طهرانچی، رئیس دانشگاه آزاد اسلامی درباره ششمین جشنواره فرهیختگان جوان  در جمع خبرنگاران اظهار کرد: دانشگاه آزاد اسلامی از کودکستان تا دکتری در امر تعلیم و تربیت نقش جدی دارد و به عنوان یک کنشگر متفکر عالم می‌خواهد در این صحنه حاضر است.

توجه به دانش‌آموز امری اساسی است

وی افزود: توجه به دانش‌آموز برای کشوری که می‌خواهد پژوهشگران نخبه داشته باشد، امری ضروری و اساسی است. در همه اسناد کشورهای مختلف می‌بینیم که پژوهش برای اینکه در وجود دانش‌آموزان نهادینه شود، بایستی از مدرسه شروع شود.

آفت مدرسه‌ها آموزش حافظه‌محور است

دکتر طهرانچی با بیان اینکه آفت مدرسه‌ها آموزش حافظه‌محور است، ادامه داد: لذا این امر باید به آموزش عمیق، کاربردی و فایده‌محور تبدیل شود. اگر همچنین رخدادهایی نباشند، بلاشک شرایط عرصه بروز و ظهور یادگیری عمیق فراهم نمی‌شود.

جشنواره فرهیختگان جوان؛ بزرگترین رویداد کشور

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی اضافه کرد: جشنواره فرهیختگان جوان به عنوان بزرگترین رویداد کشور در حال حاضر در مجموعه مدارس بعد از فرهیختگان برای سطح ربوکاپ این مجموعه را صرفا برای دانش‌آموزان برگزار کردیم و این دانش‌آموزان در این جشنواره در نقش معلمان حاضر می‌شوند.

وی گفت: باید در خصوص اجرای جشنواره‌های این‌چنینی حرکت جدی‌ای داشته باشیم و در کشور برای آن اهمیت ویژه‌ای قائل شوند.

دانشجو خوب از پرورش دانش‌آموزان حاصل می‌شود

دکتر طهرانچی با بیان اینکه تقریبا ۷۵۰ تیم شرکت‌ کردند، اظهار کرد: نسبت به سال‌های قبل پیشرفت خوبی کردیم، زیرا بیماری همه گیر کرونا افت شدیدی در برگزاری مسابقات ایجاد کرد. حضور دانشگاه‌های کشور به‌صورت جدی در این عرصه‌ها و رخدادهای این چنینی مهم تلقی می‌شود، چراکه دانشجوی خوب از پرورش دانش‌آموزان خوب و مستعد حاصل می‌شود.

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه از سراسر ایران ۲ هزار و ۵۰۰ شرکت‌کننده در این رخداد دانش‌آموزی حضور دارند، تصریح کرد: شور و نشاط حاصل از دانش‌آموزان بسیار لذت‌بخش است و از همه دانش‌آموزان خوب سرزمین دعوت می‌کنیم تا سال آینده با رخداد بزرگ‌تری میزبانی کنیم.

دکتر طهرانچی با اشاره به برنامه دانشگاه آزاد برای تقویت مهارت‌محوری، ادامه داد: بالاتر از مهارت‌محوری افزایش قدرت توانایی دانش‌آموزان همزمان با دانایی آن‌هاست.

دانش‌آموزان نسبت به دانایی غفلت بزرگی دارند

وی با بیان اینکه دانش‌آموزان نسبت به دانایی غفلت‌های بزرگی دارند، ابراز کرد: مهارت تنها کافی نیست و بایستی دانایی و توانایی دانش‌آموزان، روحیه دانستن و پرسش برای توانستن و دانستن را تقویت کنیم؛ لذا دانشگاه آزاد یک برنامه مدون و مشخص با محور مدیریت عالمانه مدارس دارد.

دکتر طهرانچی خاطرنشان کرد: هم‌اکنون دانشکده‌های تعلیم و تربیت اسلامی در حال شکل‌گیری است و عهده‌دار مدارس سمای دانشگاه شده‌اند که ۸۵۰ مدرسه است. درصدد هستیم مدل جدیدی از تعلیم و تربیت هوشمند و عالمانه را نشان دهیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • نگاه پلیس به دستگاه تعلیم و تربیت ستودنی است
  • ۱۷۰ مربی برای برگزاری دوره‌های هویت در مدارس مرکزی آموزش دیدند
  • آفت مدرسه‌ها آموزش حافظه‌محور است/ مدل جدیدی از تعلیم و تربیت هوشمند و عالمانه را طراحی کرده‌ایم
  • برگزاری رویدادهای مشترک منطقه ۱۰ اصفهان با مدارس حصه
  • آغاز ثبت‌نام بیش از ‌۱۹ هزار کلاس اولی‌ در زنجان
  • کمبود ۷۰ هزار مشاور و نیروی پرورشی در مدارس/ برنامه‌ریزی برای اوقات فراغت دانش‌آموزان
  • کمبود ۷۰ هزار مشاور و نیروی پرورشی در مدارس 
  • افتتاح مدرسه ۱۴ کلاسه زنده یاد صدوقی در شهرستان پیشوا
  • نخستین سرویس مدرسه تهران مخصوص بچه‌پولدارها بود
  • دبستان ۶ کلاسه خیرساز مرحوم محب‌الله شاویسی در سنندج افتتاح شد